Menu
چطور ردیابی گوگل را به‌طور کامل متوقف کنیم

چطور ردیابی گوگل را به‌طور کامل متوقف کنیم

تاریخ نگارش: 1397/5/27 - 440 بازدید
اخیرا مشخص شده است که گوگل بدون رضایت کاربران، آن‌ها را ردیابی می‌کند؛ اما امکان توقف این ردیابی وجود دارد.
بسیاری از مردم تصور می‌کنند با خاموش کردن لوکیشن در گوشی‌های خود، گوگل دیگر قادر به ردیابی آن‌ها نیست؛ اما این موضوع حقیقت ندارد. بر اساس یافته‌هایی که دو روز پیش توسط اسوشیتد پرس منتشر شد، حتی در صورتی که Location History را از تنظیمات حساب کاربری خود غیرفعال کرده باشید نیز گوگل هر بار که از سرویس‌های این شرکت مانند گوگل‌مپ، آب‌وهوا، جستجو و مرورگر استفاده کنید، می‌تواند شما را ردیابی کند.
تمام کاربران اندروید و آن دسته از کاربران آیفون که از گوگل‌مپ استفاده می‌کنند، دچار این معضل هستند و این یعنی با مسئله‌ای روبه‌رو هستیم که بیش از دو میلیارد کاربر را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
صفحه‌ی پشتیبانی گوگل در خصوص مدیریت و حذف لوکیشن هیستوری یا سابقه‌ی مکان‌هایی که در آن‌ها حضور داشته‌اید، مدعی است که با غیرفعال کردن این گزینه، ردیابی متوقف می‌شود و این تنظیمات در تمام دستگاه‌هایی که از حساب کاربری شما استفاده کنند اعمال می‌شود. بر اساس یافته‌های خبرگزاری اسوشیتد پرس، این ادعا واقعیت ندارد. در واقع، با خاموش کردن لوکیشن هیستوری، ثبت سوابق مکان‌هایی که در آن‌ها حضور پیدا کرده‌اید متوقف نمی‌شود؛ بلکه صرفا روند کار از چشم شما مخفی می‌شود. تعدادی از اپلیکیشن‌ها همچنان کاربر را ردیابی خواهند کرد و داده‌هایی را از دستگاه‌های آنها دریافت و ذخیره می‌کنند که نشان می‌دهد در چه زمانی و کجا حضور داشته‌اند.
برای نمونه، وقتی یک محقق دانشگاه پرینستون به‌نام گونش آکار داده‌های Google Web & App activity گوشی خود را با اسوشیتد پرس به‌اشتراک گذاشت، آنها توانستند به آدرس منزل این محقق و تمام فعالیت‌های روزانه‌اش دست پیدا کنند.
آلن باتلر، مشاور ارشد مرکز امنیت اطلاعات الکترونیک می‌گوید:
اگر گوگل تصوری را به کاربران القا کرده باشد که با غیرفعال کردن ردیابی مکانی این عمل متوقف می‌شود، اما در عمل آن‌ها را ردیابی کند، به عقیده‌ی من نوعی فریب متنی اتفاق افتاده است.

به‌گفته‌ی گوگل، برای اینکه مکان‌یابی به‌طور کامل غیرفعال شود، باید وارد تنظیمات حساب کاربری خود و بخشی به‌نام Web & App Activity شوید؛ تنظیماتی که به‌صورت پیش‌فرض روی اشتراک‌گذاری اطلاعات شما، شامل موقعیت مکانی و آدرس IP و مواردی از این دست تنظیم شده است.
نکته‌ی جالب‌توجه این است که پیدا کردن این تنظیمات برای کاربر عادی اصلا ساده نیست. گوگل در مصاحبه با خبرگزاری اسوشیتد پرس اظهار کرده که همه چیز در مورد سیاست مکان‌یابی آن‌ها واضح است؛ اما حقیقت این است که حتی اگر بدانید تنظیمات غیرفعال‌سازی این مکان‌یابی در کدام قسمت قرار دارد، دست‌کم باید هشت مسیر را از داخل گوشی طی کنید تا به آن برسید. در لحظه‌ی غیرفعالسازی نیز گوگل هشدار بلندبالایی از سرویس‌هایی که ممکن است در نتیجه‌ی خاموش کردن مکان‌یابی غیرفعال شوند، ارائه می‌کند تا کاربر را از این اقدام منصرف کند. در ادامه به نحوه‌ی غیرفعال کردن کامل ردیابی گوگل در دستگاه‌های مختلف می‌پردازیم.

غیرفعال کردن از طریق مرورگر

۱. به این آدرس بروید.
۲. اگر قبلا وارد حساب گوگل خود نشده‌اید، لازم است از قسمت بالای سمت راست مرورگر این کار را انجام دهید.
۳. به بخش Personal Info & Privacy رفته و Go to My Activity را انتخاب کنید.
۴. در نوار سمت چپ روی Activity Controls کلیک کنید تا Web & App Activity را مشاهده کنید.
۵. سوییچ موجود را به حالت خاموش، تغییر وضعیت دهید.

چطور-ردیابی-گوگل-را-به‌طور-کامل-متوقف-کنیم

6. به پایین صفحه رفته و گرینه‌ی Location History را نیز غیرفعال کنید.

در گوگل مپس برای دستگاه‌های iOS
۱. در نوار سمت چپ روی حساب کاربری گوگل خود بزنید.
۲. روی Manage your google account و سپس Personal info and privacy بزنید.
۳. به پایین صفحه رفته و My Activity را لمس کنید. این کار شما را از طریق مرورگر به صفحه‌ی تنظیمات خواهد برد.
۴. در نوار سمت چپ روی Activity Controls بزنید تا Web & Activity را مشاهده کنید.
۵. گزینه‌ی Web & Activity را غیرفعال کنید.
۶. به پایین صفحه رفته و Location History را نیز خاموش کنید.

در دستگاه‌های اندروید

۱. به منوی تنظیمات یا Setting بروید.
۲. روی تنظیمات حساب کاربری یا Google settings بزنید.
۳. روی Google Account بزنید.

چطور-ردیابی-گوگل-را-به‌طور-کامل-متوقف-کنیم

۴. به زبانه‌ی Data & personalization بروید.
۵. گزینه‌ی Web & App Activity را لمس کنید.
۶. با زدن روی سوییچ موجود، گزینه‌ی فوق را غیرفعال کنید.
۷. به پایین صفحه رفته و Location History را نیز غیرفعال کنید.
همچنین، برای امنیت بیشتر می‌توانید وارد بخش Manage Timeline شده و با زدن روی دکمه‌ی منوی این قسمت در بالا سمت راست و لمس دکمه‌ی delete all location history و Delete Location History Range ثبت سوابق مکان‌هایی که تاکنون در آن‌ها حضور داشته‌اید را نیز پاک کنید. مراحل فوق هرچند در بسیاری از گوشی‌های اندروید مشترک است، ممکن است در رام برخی گوشی‌ها متفاوت باشد؛ بنابراین، اگر با دنبال کردن این مراحل به نتیجه نرسیدید، کافی است به این آدرس رفته و مراحل مربوط به مرورگر را در گوشی طی کنید.

کلام آخر
مکان‌یابی گوگل با اینکه دلایل متعددی از جمله پیشنهاد دادن رستوران‌های اطراف و پیش‌بینی دقیق آب و هوا دارد، غول دنیای فناوری از این اطلاعات برای هدفمند کردن تبلیغات خود نیز استفاده می‌کند. به‌عنوان کاربر، معمولا برای بهره‌مندی از امکانات کامل اپلیکیشن‌ها شخصا امکان استفاده‌ی آن‌ها از داده‌های لوکیشن خود را می‌دهیم؛ اما اینکه گوگل اصرار داشته باشد حتی در صورت مخالفت ما، این اطلاعات را به دست بیاورد اصلا قابل‌قبول نیست و ردیابی افراد بدون رضایت کامل و آگاهانه‌ی آن‌ها نه تنها اخلاقی نیست، بلکه حتی می‌تواند از لحاظ قانونی جریمه‌های سنگینی را برای این شرکت در بر داشته باشد.
نمایش مترجم متن
بستن کادر مترجم
مترجم متن  
کلمه یا عبارت مورد نظر خود را وارد کنید: